Image
Winter- en zomerbanden

Banden

Uw banden zijn het enige contact tussen het wegdek en uw auto. Het is daarom belangrijk dat het profiel en de spanning van de banden te allen tijde in orde zijn. Bij iedere Mazda vindt u in de sponning van het linker voorportier een sticker met daarop de voorgeschreven spanning. Voor het controleren van het bandenprofiel, zitten er op iedere band meerdere slijtage-indicatoren. Twijfelt u over de spanning of het profiel van uw banden, rijdt u dan gerust (zonder afspraak) bij ons langs.

Image
mazda banden service

Winter- en 4 seizoenenbanden

Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. Daarnaast heeft deze een ander profiel dat sneeuw en regen beter afvoert. Is de buitentemperatuur lager dan 7 graden, dan is het verstandig om winterbanden te monteren, boven 7 graden wisselt u weer naar zomerbanden.

In veel Europese landen is het verplicht om in de winterperiode of bij winterse omstandigheden, op winterbanden te rijden. Deze verplichting verschilt per land.

Indien u niet veel rijdt, maar wel naar het buitenland wilt, dan kunt u ook voor 4-seizoenenbanen kiezen, in tegenstelling tot winterbanden kunt u hierop het hele jaar door rijden.

 

Image
Banden

Complete wintersets

Uw Mazda staat op originele velgen. Voor het correct functioneren van alle veiligheid systemen en garanderen van het beste rijcomfort, is het belangrijk om niet af te wijken van de specificaties van de velgen.

Wij bieden uitsluitend originele Mazda velgen met A-klasse winterbanden aan, eventueel met TPMS-sensoren (afhankelijk van het model en bouwjaar)

 

Autostad Leiden is:
Persoonlijk
Transparant
Vakkundig